Kvalitet du kan lita på

Bild på flera o.b. tamponger som är staplade på varandra.
Vårt åtagande o.b®
Tampongers produktkvalitet och säkerhet

Våra tamponger används av miljontals kvinnor varje dag. Vår prioritet är att våra tamponger är säkra, bekväma och effektiva.
      
  • Alla o.b.® tamponger är fria från skadliga kemikalier, klor, färgämnen och parfym och är kliniskt testade av gynekologer för din hälsa och säkerhet.
  • Alla våra tamponger uppfyller EU: s direktiv om allmän produktsäkerhet 2001/95 /EG, som reglerar hygienprodukter . Detta direktiv kräver att tillverkare förser konsumenter med säkra produkter. För att uppfylla detta direktiv måste vi ha strikta processer för att utvärdera och garantera säkerheten för råvaror och färdiga produkter och tillhandahålla relevant information för att våra konsumenter ska kunna använda våra produkter ett säkert sätt.
  • Ingredienserna i våra tamponger är utvalda baserat vetenskapliga och kliniska data, stark gynekologisk expertis, årtionden av kunskap och erfarenhet kring kvinnans behov vid menstruation samt feedback från våra konsumenter. De utvalda råvarorna är av högsta kvalitet och genomgår omfattande säkerhetsbedömning innan de godkänns och används i tillverkningen.
  • Alla våra tamponger har genomgått en oberoende validering enligt Standard 100 av OEKO TEX® för att klara de högsta säkerhetskraven för textilprodukter i kontakt med hud. Denna certifiering är baserad på tester för skadliga ämnen hos alla material som används i våra tamponger, enligt deras kriterier för textilier.
Varje ny produkt genomgår detaljerade tester innan de säljs och allt kontrolleras från råvara till slutproduktens säkerhet, kvalitet och prestanda. 
 
✓ För den senaste tampongproduktutvecklingen genomfördes över 12.000 tester
✓ Dessa tester utförs antingen av leverantörer, interna eller externa laboratorier eller av oberoende institut

Vad innehåller min tampong?


Här är en lista över komponenterna i våra tamponger och vad de är gjorda av:

Ytskikt:

Ytskiktet är ett ultratunt skikt tillverkat av noggrant utvalda syntetiska fibrer (polyeten, polypropen, polyester) för att säkerställa att det är bekvämt att föra in och ta ut tampongen, särskilt under dagar med lätt flöde. Ytskiktet omsluter den absorberande kärnan för att undvika att fibrerna fastnar i vaginalväggarna under uttagning av tampongen. Detta tunna lager omger kärnan i tampongen utan att onödiga kemikalier tillsätts. Detta hjälper oss att göra tampongerna säkrare och bekvämare.
 
De syntetiska fibrerna som används i ytskiktet är säkra och används i många produkter tex för sårvård.

Absorberande kärna:

Den absorberande kärnan i våra tamponger är gjord av viskos, en biologisk nedbrytbar och hållbar fiber tillverkad av naturlig trämassa som är bevisat säkert. Viskos har specifika egenskaper såsom absorptionsförmåga och styrka som gör viskosfibrerna till ett perfekt material för tampongens absorberande kärna. Viskos är ett säkert, hållbart och ansvarsfullt material att använda. Dessutom är viskosfibrerna vi använder tillverkade av trä som kommer från hållbart förvaltade skogar i Europa.

Snöre:

Tampongens snöre är tillverkad av syntetiska polyesterfibrer kända för sin starka motståndskraft och att de inte absorberar vätska för en hygienisk användning. Den binds fast till tampongen under tillverkningsprocessen så att det är säkert och enkelt att ta ut tampongen. Snörets hållfasthet och fastsättning ingår i rutintester som utförs innan tampongerna når hyllorna.

Omslag:

Den primära förpackningen (omslaget) är tillverkad av syntetiska polymerer (polyeten, polypropen) för att säkerställa ett optimalt skydd mot kontaminering (damm, smuts) och fukt och för att hålla tampongen intakt. Det har också en fördel i att förhindra att tampongen expanderar, vilket gör tampongen lättare att sätta i när du ska använda den. Vi letar ständigt efter mer hållbara alternativ som ger samma resultat.