Hur för jag in en tampong?

Bild på två unga flickor som sitter framför en dator. Bilden illustrerar att det är vanligt att ha många frågor, och på o.b.®'s hemsida kan du hitta information om den första mensen, puberteten och annan bra information
Tvätta händerna först och försök sedan att slappna av. Hitta en bekväm ställning. Du kan t.ex. sitta på toaletten eller stå med en fot på badkarskanten.

Håll tampongen med båda händerna. Vrid plastomslaget i pilarnas riktning och ta sedan bort nedre delen av omslaget. Räta ut snöret och ryck snabbt i det. Tryck fingertoppen mot tampongens nederkant och ta av den övre delen av omslaget. Tryck försiktigt upp tampongen så långt det går uppåt/bakåt i slidan. Om du känner ett motstånd ändrar du tampongens position lite grann.

Om du fortfarande känner tampongen behöver du föra in den lite till. När tampongen väl sitter där den ska, i den mellersta delen av slidan, känner du den inte. Tvätta händerna igen. Ta dig gärna tid att testa att föra in tampongen på olika sätt, så att du hittar det sätt som du tycker är enklast.
Första gången du använder tampong ska du välja den minsta storleken, o.b.® ProComfort™ Mini, med slutna kanaler och det unika SilkTouch™-höljet.

Kom ihåg att du måste vänta tills du får mens innan du testar tamponger. Du ska inte använda tampong när du inte har mens.